Şbt

Sakarya İl Vaizi Hasan EFİLOĞLU ile Valide Camii İmamı Muhterem KAYMAKÇI öğrencilerimize "Kanaatkarlı ve Sabır" konulu seminer vermişlerdir. Emeklerinden ve teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Ozanlar Anadolu Lisesi siz değerli öğrencilerimizi Münazara Turnuvasına davet ediyor. Takımını kur, Başvurunu yap.

Başvurularınızı Edebiyat Öğretmenlerimiz Recep YELKENCİ ve SEVDA URUL'a yapabilirsiniz.Son başvuru tarihi 21 Şubat Pazartesidir.

Şbt

Okulumuz 10-B sınıfı öğrencisi Şeref Eren ÖZDEMİR 2021/2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Okullar Arası Genç Erkekler -B Karete Grup Musabakasında Marmara Üçüncülüğü elde etmiştir. Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK" projesi kapsamında 9/D sınıfı öğrencilerimiz Edebiyat Öğretmenimiz Sayın Bilal MEMİŞ'in koordinatörlüğünde  250 kitap toplayarak okulumuzun kütüphanesine katkıda bulunmuşlardır. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Adapazarı İlçe Vaizimiz Sayın Cihan ÖZEL okulumuz öğrencilerine "Sorumluluk Bilinci ve Kulluk" ile alakalı seminer vererek bilgilendirmelerde bulundu. Teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

Edebiyat öğretmenlerimizden Yasin Yarar'ın danışmanlığını yaptığı Edebiyat ve Hastalık başlıklı sunumların ilki yapıldı.

10/I sınıfından Yavuz Selim Kasap'ın sunumunu yaptığı çalışmada

* Şehir ve İnsan

* Hastalık ve İnsan

* Veba ve Covid arasında paralellikler kurmak

* A. Camu ve Absürd felsefesi.

* Hasta olan kimdir, hastalık anında insan ve edimleri nasıldır, nasıl olmalıdır başlıkları konuşuldu.

Ara

Ozanlar Anadolu Lisesi Öğretmen Okuma Grubu ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda Müjdat ATAMAN'ın Açılın Ben Öğretmenim adlı eseri müzakere edildi. Güzel paylaşımların olduğu, pekçok güzel ifadelerin dile getirildiği toplantı oldukça verimli geçti. Altı çizilen satırların okuyanlarda bıraktığı izlenimler üzerine yapılan güzel sohbet, bir sonraki toplantı ve kitapta buluşmak üzere nihayete erdirildi.

Ara

Ozanlar Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Zeynep Sare DURSUN tarafından yürütülen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında, öğretmenlerimizin danışmanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan araştırma ve tasarım projelerimizi sergiledik.

Ara

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sergileneceği fuarımıza teşriflerinizi bekleriz.

Tarih: 15-16 ARALIK 2021

Açılış: 15 ARALIK 2021 10.30

Ara

Söz,dokunduğu her şeyi değiştirebilir,sözün büyüsel yolculuğuna çağıran bir şairi davet ettik bugün."Cengizhan Genç".

Öğrencilerimiz şairimizle son kitabı olan "Hangi Hayvanlar"üzerine  bir söyleşi gerçekleştirdiler.İlçe Milli Eğitim müdürümüz Coşkun Bakırtaş'ın da katıldığı söyleşide öğrencilerimiz Cengizhan Genç'le büyüsel gerçeklik ve dünya zeminindeki gerçekliğin birleştiği sahayı, harmanlandığı anlamı aramaya koyuldular. Söyleşi şairin şiir kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Teşriflerinden ötürü Cengizhan Genç'e ve sayın Coşkun Bakırtaş 'a okul müdürlüğü olarak ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Coşkun BAKIRTAŞ okulumuzu ziyarette bulundu. Öğrencilerimizle birlikte vakit geçirip sıkıntılarının olup olmadığını, istek ve dileklerinin neler olduğunu dinleyen Sayın Müdürümüz Coşkun BAKIRTAŞ'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri çerçevesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polis memuru Resul Karatosun, terör örgütlerinin eleman temin etme yöntemleri ve çocukların korunması ile ilgili yaptığı sunumda terör örgütleri hakkında bilgiler verdi. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 10 -C sınıfı öğrencilerinden Tuana YILDIZ düzenlenen Kung Fu müsabakalarında Türkiye Birincisi olmuştur. Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyoruz.

11/A sınıfı öğrencimiz Simge ÖZCAN 16-17 yaş kategorisinde milli maçın ön elemesinde gösterdiği başarıdan dolayı 1. sıradan milli takım adayıdır. Başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyoruz.

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize Zabıtalık mesleği hakkında bilgilendirmeler, görev ve misyonları hakkında sunum gerçekleştirdiler. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.